Hanna Instruments HI96814 Digitální refraktometr pro měření cukru ve víně v % Brix, °Oechsle a °KMW

Digitální refraktometr pro stanovení obsahu cukru v moštu. Výsledek v % Brix, °Oe (německé stupně) nebo °KMW (rakouské stupně).

Možnosti doručení
7 608 Kč
Hanna Instruments HI96814 Digitální refraktometr pro měření cukru ve víně v % Brix, °Oechsle a °KMW
Rychlé doručení
Rychlé doručení
Expedice po obdržení objednávky
Poměr cena/kvalita
Poměr cena/kvalita
Vysoká kvalita za příznivou cenu
Měření
Měření
pro profesionály i domácnosti
Poradenství
Poradenství
Nezávislá konzultace

Vysvětlení jednotek pro vyjádření obsahu cukru/obsahu cukru v moštu:

Brix - univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), 1 % Brix = 1 g sacharózy ve 100 g, což je užitečné zejména pro kontrolu množství přidaného cukru. Používá se hlavně mimo Evropu.

°Oe (Oechsle) - jednotka založená na relativní hustotě vůči vodě, např. mošt o hustotě 1,085 kg/l má 85°Oe, používá se v Německu a Švýcarsku.

°KMW (Klosterneuburger Most Waage) - rakouská jednotka, 10 g nebo 1 % cukru na 1 kg, podobné, ale nižší hodnoty než °CHNM, protože se neprovádí korekce na bezcukerný extrakt.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: